Hozzávalók

1 csipet só
1 dl étolaj
1 darab citrom leve
1 csipet egész fekete bors
0,3 l tejszín
1 csipet fahéj
2 darab póréhagyma
1 csipet szerecsendió
2 darab édesburgonya

Leírás

A póréhagymát kevés olajon megpároljuk, majd kockára vágjuk a meghámozott édesburgonyát és azt is hozzá tesszük. Összeforgatjuk és 5 perc elteltével, hozzáadjuk az alaplevet. Hozzáadjuk a fahéjat, (aki kísérletező kedvű, elkészítheti a gyömbéres verziót is) a szerecsendiót és megborsozzuk. Miután megpuhult (20-35 perc) leturmixoljuk, ha szükséges sózzuk és adunk hozzá még vizet és tejszínt. A fél citrom levével meglocsoljuk, de nagyon óvatosan, folyamatosan kóstolgatva, nehogy átvegye az uralmat az ízek felett.