Hozzávalók

2 dl tejszín
15 dkg porcukor
1 csipet őrölt fahéj
1 darab citrom héja
2 darab szegfűszeg
1 dl fehérbor
60 dkg sárgabarack

Leírás

A sárgabarackot kimagozzuk, meghámozzuk, majd negyed részét apró kockákra vágjuk. Mélyebb üveg- vagy porcelántálba halmozzuk, kb. 5 dkg porcukorral megszórjuk és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A többi barackot feldaraboljuk és a maradék 10 dkg porcukorral, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a fehérborral és a reszelt citromhéjjal, 1 l vízben, puhára főzzük, majd kicsit lehűtjük. Alaposan átturmixoljuk és kihűtjük. Hozzáadjuk a bort, a tejszínt, csipetnyi sót és jól összekeverjük. Beletesszük a kockára vágott barackot, megkeverjük és legalább fél órára, hűtőbe tesszük.