Hozzávalók

1 kk só
1 evőkanál liszt
1 kk cukor
1 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál étolaj
1 evőkanál ecet
1 mk dijoni mustár fehérborral
1 kk paprika
1 darab babérlevél
20 dkg lencse
30 dkg hús (füstölt oldalas)

Leírás

A főzőshez előkész. beáztatott lencsét füstölt húsos lében feltesszük főni. Kevés olajon finomra vágott hagymát pirítunk majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát. Elkeverjük és a levesbe tesszük. Megsózzuk, kevés babérlevéllel fűszerezzük Cukorral lepirított barna rántást készítünk, majd besűrítjük a levest. Tejfölt adunk hozzá, ecettel mustárral ízesítjük és jól kiforraljuk. Tálaláskor pirított zsemlekockával megszórjuk.