Csatlakozz hozzánk

Friss receptek

Hirdetés

Sajtos-tejszínes brokkoli krémleves

Hozzávalók

2 gerezd fokhagyma
15 dkg sajt (gouda trappista is jó)
30 dkg burgonya
1 evőkanál étolaj
1 darab húsleveskocka
2 dl tejszín
1 fej hagyma
50 dkg brokkoli

Leírás

Brokkolit rózsáira szedve megmossuk, a pici szárakat felszeljük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és apró kockára vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A fokhagymát lehéjazzuk, szétnyomjuk. A hagymát és a fokhagymát az olajon üvegesre pároljuk. A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk, a tűzön rövid ideig kevergetjük. Annyi vízzel felöntjük, ami ellepi, majd a leveskockát is hozzádobjuk. 15 percig főzzük, míg meg nem puhul a burgonya és a brokkoli, majd hozzáöntjük a tejszínt és felforraljuk az egészet. A sajtot durvára reszeljük. A levest mixerrel pépesítjük, utána megsózzuk, borsozzuk. 10 dkg sajtot hozzáadunk, és olvadni hagyjuk. A levest előmelegített tányérokba merjük, a maradék sajttal megszórjuk. Friss kenyeret vagy bagettet adunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések