Hozzávalók

1 csipet só
1 gerezd fokhagyma
50 dkg burgonya
1 csipet egész fekete bors
1 fej hagyma
5 dkg zsír
1 csipet ételízesítő
80 dkg marhahús
20 dkg lecsó

Leírás

Az apróra vágott hagymát, zsírban megpirítjuk. A lángról levéve, hozzáadjuk a paprikát, elkeverjük, egy kevés vízzel felengedjük és visszatéve, zsírjára sütjük. Az egyforma kockákra vágott húst beletesszük, elkeverjük, megsózzuk. Fedő alatt, mérsékelt tűzön, pároljuk. Ha elfőtte saját levét, egy kevés forró vizet öntünk rá. Párolás közben, hozzáadjuk a szétzúzott fokhagymát és az apróra vágott köményt. Amikor majdnem puha, hozzátesszük az apró kockákra vágott burgonyát és addig pároljuk vele, amíg a burgonya üveges nem lesz. Ugyancsak akkor adjuk hozzá a zöldpaprikát és a friss paradicsomot (vagy lecsót). Felengedjük vízzel, a kívánt mennyiségre. Utánasózzuk és az egészet puhára főzzük. Külön kifőzött csipetkével tálaljuk.