Hozzávalók

1 csipet só
3 kanál étolaj
1 csipet egész fekete bors
2 dl tejszín
1 fej hagyma
1 csokor kakukkfű
3 kanál paradicsompüré
15 dkg gomba
1 csokor rozmaring
3 darab répa
15 dkg brokkoli
15 dkg karfiol

Leírás

A hagymát felaprítjuk, és kevés olajon megpirítjuk, egy csipetnyi sóval. A zöldségeket felszeleteljük. A piruló hagymához hozzáadjuk a csíkokra vágott répát. A félig megpárolódott sárgarépához hozzáadjuk a gombát, és tovább pirítjuk. Közben a zöldfűszereket is felaprítjuk, és a rádobjuk a zöldségekre. Ha már a zöldségek jól megpirultak, paradicsompürét adunk hozzá, és lepirítjuk. Felengedjük forrásban lévő vízzel, vagy csontlevessel. A levest fűszerezzük, és forraljuk ki. Rakjuk bele a levesbe a leforrázott karfiol és brokkolit. Főzzük készre a levest, majd tejszínnel habarjuk be. Tálaláskor rakjunk bele pirított zsemlekockát.