Hozzávalók

1 csipet só
3 darab burgonya
1 csipet egész fekete bors
1 csipet ételízesítő
60 dkg sütőtök
1 szál póréhagyma
1 dl főzőtejszín

Leírás

A sütőtököt meghámozom (kimagozom), majd feldarabolom, nem túl kicsi részekre. A póréhagymát felkarikázom. A krumplit meghámozom és felkockázom. Az alapanyagokat, egy kb. 3-4 literes fazékba helyezem. Felengedem vízzel, majd ízlés szerint, vegetát és borsot adok hozzá. A levest, kb. egy jó órát főzőm. Mikor már minden megfőtt benne, leszűröm és a sűrűjét összeturmixolom, majd felöntöm a leveslével. Tálalás előtt, főzőtejszínnel ízesítem. Így, még krémesebb lesz és lágyabb a levesünk. Esetlegesen, pirított kenyérkockát, vagy reszelt sajtot szervírozhatunk mellé.