Hozzávalók

3 evőkanál só
1 gerezd fokhagyma
1 darab citrom leve
2 darab sárgarépa
2 dl tejszín
2 darab babérlevél
2 darab fehérrépa
12 dkg póréhagyma
30 dkg halfile

Leírás

A póréhagymát és a babérlevelet olívaolajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felöntjük fehérborral és kiforraljuk. A sárgarépát, fehérrépát, burgonyát felkarikázzuk, hozzáadjuk a lepirított póréhagymához, felengedjük alaplével, vagy vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sáfrányt és közepes lángon felforraljuk. Miután a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a halfilét és főzzük 4 percig. Ízesítsük citromlével, keverjük bele a tejszínt és forrón tálaljuk.