Hozzávalók

1 csipet só
1 evőkanál liszt
1 doboz tejföl
1 fej vöröshagyma
1 csipet egész fekete bors
2 szál sárgarépa
1 darab leveskocka
1 szál fehérrépa
1 fej karfiol

Leírás

A vöröshagymát megpucolom, és felkockázom, majd olajon elkezdem dinsztelni. Ha félig átdinsztelődött, hozzáadom a megpucolt, feldarabolt sárgarépát és gyökeret is. Így is dinsztelem kicsit, utána pedig felöntöm vízzel. Addig amíg dinsztelődnek a zöldségek, megtisztítom a karfiolt, és rózsáira szedem. A nagyon nagy rózsákat 2-3 részre vágom. Így teszem bele a lébe a karfiolt. Annyi vízzel engedem fel, hogy bőven ellepje a karfiolt, de ha kész lesz a leves, akkor se legyen túl híg, mivel ebbe a levesbe semmilyen tésztabetét nem kell. Így csak a zöldségek adják a sűrűségét. Adok hozzá sót, vegetát, a 1/2 leveskockát is beledobom és fedő alatt elkezdem főzni. Kicsit később még megkóstolom, hogy kell-e bele még só, ilyenkor teszem bele a borsot és a(ha nem diétázok, akkor a liszttel kikevert) tejfölt. Összefőzöm, és kész a finom leves.