Hozzávalók

1 csipet só
2 evőkanál liszt
2 doboz tejföl
1 fej vöröshagyma
1 kg burgonya
3 evőkanál étolaj
1 csipet egész fekete bors
1 csomag vegyes zöldség
3 darab babérlevél
1 evőkanál pirospaprika
20 dkg kolbász

Leírás

A krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy bőven ellepje (Ez egyénre szabott ki milyen levesesen, illetve sűrűn szereti az ételt. Aki levesesen szereti, az kétszer annyi vizet is önthet, bár ez nekem már nagyon híg lenne. Ha sűrűre szeretnénk a levest, akkor elég, ha úgy kb. 4-5 cm-el több víz legyen, mint krumpli). A hagyma külső héját leszedjük, megmossuk és a krumplihoz tesszük. 1 kanál sóval elkezdjük főzni. A 3 db babérlevelet is hozzáadjuk, majd beledobjuk a kockára vágott zöldséget is és amíg fő a krumpli, elkészítjük a rántást. Rántás: 3 ek. olajat, teflonban felmelegítünk, 2 ek. lisztet kavarunk hozzá és világos zsemle színűre pirítjuk a lisztet. Levesszük a tűzről. Kb. 2 percig állni hagyjuk, 1 ek. pirospaprikát keverünk hozzá, ezután a 2 doboz tejfölt, jól elkeverjük a rántásunkban. Ételízesítővel ízesíthetjük a krumplit (ízlés szerint). Amikor félig megfőtt, beletesszük a karikára vágott kolbászt. Mikor a krumpli teljesen megfőtt, hozzákeverjük a rántást. Együtt felfőzzük és lezárjuk.