Hozzávalók

1 kg alma
2 darab citrom
1 kg eper
2 dl főzőtejszín
1 kg meggy (magozott)
3 evőkanál keményítő
1 kg málna

Leírás

Az almákat alaposan megmosni. A héj alatti sok fontos tápanyagot, így megőrizzük, másrészt enyhén az is színez, illetve valamennyi sűrítő anyag is kifő belőle. Negyedekre vágom, kivágom a magházat és felaprítom. Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Belerakok 2-3 rúd fahéjat, hozzáadom a cukrot, belefacsarom a citromok levét és felteszem főni. Kisvártatva beleteszem a meggyet, majd nem sokkal forrás előtt, hozzáadom a többi lágyabb gyümölcsöt. Ha fagyasztott, az sem baj, hamar kiolvad a levesben is. Amint megforr, behabarom a tejszínnel és a keményítővel. Ha szükséges, még cukrozom. Forrás után még rottyan és kész is van.