Hozzávalók

1 darab friss tojás
1 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
2 darab sárgarépa
1 fej hagyma
1 csokor petrezselyemzöld
2 kanál pirospaprika
1 darab fehérrépa
5 dkg szalonna
50 dkg zöldbab
1 csipet ételízesítő

Leírás

A szalonnát apró kockákra vágom, és kevés olajon megpirítom. Hozzáadom az apróra vágott hagymát, és tovább pirítom. Megszórom pirospaprikával, majd rádobom a gyökeret és a sárgarépát. Megtisztítom, karikákra vágom, és ezeket is a hagymához adom. Kicsit párolom, majd 1 csapott evőkanál lisztet szórok rá. Miután a liszt megpirult, leveszem a tűzről, hozzáadom az áttört fokhagymát, és felengedem kb. másfél liter hideg vízzel. A darabolt zöldbabot is hozzáadom, majd sózom. Kis lángon, a zöldségek puhulásáig főzöm. Mikor a bab és a zöldségek már puhák, 1 tojásból és lisztből, pici sóval, sűrű galuskatésztát készítek. A levesbe szaggatom, hozzáadom az apróra vágott zöldpetrezselymet, végül még pár percig főzöm.