Hozzávalók

1 tk só
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 darab burgonya
1 darab sárgarépa
1 bögre tejszín
300 g sütőtök
1 darab petrezselyemgyökér

Leírás

A zöldségeket meghámozzuk és megmossuk. A sütőtököt és a burgonyát nagyobb darabokra, míg a gyökérzöldségeket vékony karikákra vágjuk. A vörös- és fokhagymát apró kockákra vágjuk és a petrezselyemzöld apróra vágott szárával, 1 dl vízben megpároljuk. Ezután beletesszük a répaféléket, majd felengedjük kb. 2 l vízzel. Sózzuk és lassú tűzön főzzük, kb. 15 percig. Ekkor tesszük bele a sütőtököt és a burgonyát, majd puhára főzzük. Alaposan leturmixoljuk. Amikor elkészült, levesszük a tűzről és belekeverjük a tejszínt.