Ha fáradtan hazatérsz, mégis ennél valami finomat, ne mindig a kedvenc gyors receptedet vesd be! A darált húsos, hagymás makaróni újdonságot jelenthet.

Nem, ez nem az a húsos tészta, mint amilyet régen az iskola menzáján készítettek. Ez sokkal jobb! Ráadásul zöldségek is vannak benne. Először a húst tedd fel, amire megpuhul, a tészta is elkészül, és utána már csak össze kell forgatni. Kevés sajttal még ínyencebbé teheted.

Hozzávalók 4 személyre:

- 40 dkg darált hús
- 40 dkg makaróni
- 1 db paprika
- 1 db újhagyma
- só
- bors
- zsiradék

Elkészítés:

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés zsiradékon dinszteld meg. Rakd hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd párold puhára a húst körülbelül 15 perc alatt. Ha szükséges, önts hozzá kevés vizet. Közben rakd hozzá a kis darabokra vágott paprikát.

Tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni. Amikor lobog, dobd bele a tésztát. Szórj hozzá egy teáskanál sót, és főzd az utasításon található ideig. Szűrd le a tésztát, majd forgasd a darált húshoz, és keverd jól össze. Érdemes meghagyni egy-két decit a főzőléből. Ha száraznak találod a tésztát, önts hozzá. Tálaláskor szórd meg zöldhagymával.