Az idény sztárja a sajttorta, aminek a készítésébe biztosan nem fogsz beleizzadni. Sok eperrel a tetején bárkit elkápráztathatsz vele.

A sajttorta nagy előnye, hogy nem kell vele sokat pepecselni, nehéz elrontani, fantasztikusan finom, és még mutatós is. A variációk száma is végtelen, most mi más kerülhetne rá, mint lédús, édes eper. A mascarponét a tejszín csábítóan selymessé teszi. Bár sütni nem kell, hűteni nem árt néhány órán át.

Hozzávalók:

A kekszes réteghez
* 20 dkg édes keksz
* 10 dkg vaj

A krémhez
* 25 dkg mascarpone
* 8 dkg kristálycukor
* 2 dl habtejszín
* 1 csomag habfixáló
* 2 csomag vaníliás cukor
* 1 teáskanál citromlé

A tetejére
* 30 dkg eper

Elkészítés:

Egy kapcsos tortaformát bélelj ki sütőpapírral. A kekszet törd össze jó alaposan, a legegyszerűbb, ha aprítógépben morzsásítod. A vajat olvaszd meg, majd keverd el a keksszel. Ha túl száraz, adhatsz hozzá egy-két evőkanál tejet, majd nyomkodd a tortaforma aljára. Tedd a hűtőbe addig, amíg elkészíted a krémet.

A mascarponét rakd egy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliát, a citrom levét, és keverd jó habosra. A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, majd forgasd a mascarponés masszához. Kanalazd a tetejére a habos krémet, és tedd a hűtőbe egy órára, hogy megdermedjen a töltelék. A tetejét rakd ki ízlésesen eperrel, és tedd vissza még néhány órára a hűtőbe.