Ideje újítani! Ha a fűszeres darált húst csirkébe és baconbe göngyölöd, fejedelmi lesz a főfogás.

A családi ebédek kedvenc alapanyaga, a csirkemell rengeteg lehetőséget rejt akkor is, ha gyors és ízletes ebédre vágysz. Fűszeres darált hússal még laktatóbbá és izgalmasabbá teheted. Tekerd be baconbe, akkor biztosan nem fog kiszáradni. Bármilyen körettel megállja a helyét.

Hozzávalók 4 személyre:

- 2 db csirkemell
- 50 dkg darált hús
- 20 dkg bacon
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors

Elkészítés:

A csirkemelleket öblítsd le, és vágd nagyobb szeletekre. Klopfolóval kicsit ütögesd meg, és szórd meg sóval, borssal. A darált húst keverd össze az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával, a sóval és a borssal. A baconszeleteket tedd egymás mellé úgy, hogy ne legyen köztük hézag, majd tedd rájuk a kiklopfolt csirkemellett. A  tölteléket halmozd a csirkemellre, majd tekerd fel a baconnel együtt. Megtűzheted hústűvel, hogy ne nyíljon szét sütés közben.

Rendezd a tekercseket kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és önts alájuk kevés vizet. Fóliázd le, told forró sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 35-40 percig. Ha a hús puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd egy kicsit.