Csak finom lehet, ha a klasszikus, nagyon csokis brownie-t még karamelles szósszal is leöntöd.

Azt hitted, már nem lehet tovább fokozni az élvezetet? Az amerikaiak klasszikus sütije, a brownie önmagában is mennyei. Még izgalmasabb lesz a végeredmény, ha a csoki egy részét darabokban teszed a tésztához. Megéri hozzá karamellszószt is készíteni, hisz villámgyorsan megvagy vele, egyáltalán nem bonyolult, és az enyhén sós íztől még finomabb lesz a csokis desszert.

Hozzávalók:

A tésztához
- 20 dkg vaj
- 18 dkg cukor
- 15 dkg étcsoki
- 8 dkg liszt
- 5 dkg tejcsoki
- 3 evőkanál kakaó
- 3 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor

A karamellszószhoz
- 10 dkg cukor
- 7 evőkanál víz
- 7 cl tejszín
- 2 dkg vaj
- 1 csipet só

Elkészítés:

A vajat melegítsd össze vízgőz felett a kétféle csoki kétharmadával. Rakd hozzá a cukrot, a vaníliát, majd amikor hűl, mehetnek hozzá egyesével a tojások. Egy másik edényben keverd össze a lisztet, a maradék csokidarabokat, és a kakaót, forgasd a vajas masszához, majd dolgozd homogénre. Simítsd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Amikor a süti belseje még puha, vedd ki a sütőből.

A karamelles öntethez a cukrot szórd egy tálba, öntsd hozzá a vizet, és melegítsd addig, amíg a cukor megolvad, majd karamellizáld aranybarnára. Vedd le a tűzről, óvatosan öntsd hozzá a tejszínt, add hozzá a vajat és a sót. Kis lángon kevergesd addig, amíg el nem éri a kívánt sűrűséget. Tálaláskor öntsd le vele a brownie-szeleteket.