Az intenzív ízű és illatú mandulás muffin a fehér csokival csak izgalmasabb.

Az islertől a macaronig rengeteg süti készül mandulával. Jó hír, hogy a fehér liszt egy részét is kiválthatod vele. A tetejére érdemes a mandulaforgácsot megpirítani, úgy még intenzívebb lesz az íze. A könnyű és gyors süti belül lágy, puha, kívül roppanós. Tejszínhabbal kínálva fokozhatod az élvezetet.

Hozzávalók:

- 15 dkg liszt
- 10 dkg mandula
- 10 dkg vaj
- 10 dkg fehér csoki
- 1 dl tej
- 1 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére
- 5 dkg mandula

Elkészítés:

A lisztet szórd egy tálba, keverd össze a sütőporral, a darált mandulával és a kis darabokra vágott fehér csokival. Egy másik tálban habosítsd a vajat a kétféle cukorral, a tojásokkal, öntsd hozzá a tejet, és forgasd a lisztes keverékhez. A sima masszát adagold kapszlikkal bélelt muffintepsibe. Ne töltsd túlságosan tele, csak háromnegyedig. A tetejére szórj kis darabokra vágott mandulát.

Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Teszteld, mielőtt kivennéd a sütőből. Ha a sütibe beleszúrsz egy hegyes kést, és nem ragad rá tészta, vedd ki a sütőből.