A rizottó gyors, egyszerű és finom, de könnyű elhibázni. Most biztosra mehetsz, főleg, ha spárgával és csirkével készíted.

Az olaszok a rizottókészítés nagymesterei, ám néhány trükkel a te egytálételed is fantasztikus lesz. Figyelj, hogy a rizs ne legyen száraz, vagy épp ne ázzon el. Épp ezért fontos, hogy a folyadékot részletekben adagold hozzá. Mindenképpen magas keményítőtartalmú rizottórizst használj. Sokféleképpen variálhatod, most mindenképp tegyél bele spárgát, de érdemes csirkével is gazdagítani.

Hozzávalók:

- 25 dkg rizottórizs
- 20 dkg gomba
- 2 db csirkemell
- 8 szál spárga
- 0.5 db cukkini
- 5 dkg parmezán
- 1.5 l húsleves vagy alaplé
- 2.5 dl fehér bor
- 1 db salottahagyma
- 2 teáskanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj

Elkészítés:

A csirkemellet vágd kisebb kockákra, és fűszerezd sóval, borssal. Tedd forró olajba, és süsd három-négy percig, majd add hozzá a megtisztított, feldarabolt spárgát, a gombát, a cukkinit, és párold még pár percig.

Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, és dobd rá az aprított hagymát, kicsit később a zúzott fokhagymát, és süsd üvegesre. Add hozzá a rizst, és kevergetve pirítsd két-három percig. Öntsd hozzá a bort, majd részletekben mehet hozzá a húsleves, és kis lángon főzd addig, amíg a rizs megpuhul. Ez rizs fajtájától függően körülbelül 15-20 perc. Keverd hozzá a zöldségeket és a csirkemellet, majd főzd össze. Ha kell, még fűszerezd. Tálaláskor szórd meg reszelt parmezánnal.