A petrezselymes újkrumpli tavasztól nyár végéig a legnépszerűbb köret.

Végre megjelent a piacokon az újkrumpli. Készítsd is el rögtön petrezselyemmel! Tökéletes köret sült és rántott húsok mellé, grillezett fogásokhoz, de még önmagában is kiváló.

A teljesen friss újkrumplit főzni sem kell, elég párolni. Inkább rázogasd, nehogy kevergetés közben összetörjön.

Hozzávalók:

* 50 dkg újkrumpli
* 1 csokor petrezselyem
* 5 dkg vaj
* só

Elkészítés:

Csak és kizárólag sérülésmentes, kemény krumplikat válogass. Alaposan mosd meg, és egy konyharuhával vagy papírtörlővel itasd fel róluk a nedvességet. Hámozni nem kell, csak egy kefével átdörzsölni, vagy késsel egy kicsit megkapargatni. A nagyobb darabokat vágd fel, a kisebbeket akár egészben is hagyhatod. A lényeg, hogy körülbelül azonos nagyságúak legyenek.

A vajat hevítsd fel, majd dobd rá a krumplit, és pirítsd egy-két percig. Önts rá kevés vizet, és fedő alatt párold puhára körülbelül 15 perc alatt. A petrezselymet mosd meg, aprítsd fel, és szórd a krumplira. Közben, ha elpárolog alóla a víz, pótold.