A palacsintára ne csak desszertként gondolj, spenóttal, sok sajttal különleges főétel is lehet!

Ez a palacsinta segít a spenótot népszerűsíteni még akár a gyerekek körében is. A töltelék a tejföltől lágyabbá, selymesebbé válik, jól illik hozzá a fokhagyma és a szerecsendió. Bármilyen sajttal finom, érdemes azonban fetával kipróbálni! Ha teheted, friss spenótból készítsd, ellenkező esetben 25 deka fagyasztott parajt használj.

Hozzávalók:

A palacsintához
- 25 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- 2 db tojás
- 1 evőkanál olaj
- 1 csipet só
- olaj a sütéshez

A töltelékhez
- 60 dkg spenót
- 10 dkg sajt
- 3 evőkanál tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió

Elkészítés:

A lisztet szórd egy tálba, add hozzá a tojást, a sót, öntsd hozzá a tejet, a szénsavas vizet, és dolgozd csomómentesre a masszát. Pihentesd 20-30 percig, majd öntsd hozzá az olajat. Hevítsd fel a serpenyőt, tegyél bele kevés olajat, körkörös mozdulatokkal folyasd szét a tésztát, majd süsd ki a palacsintákat.

A spenótot pucold meg, dobd forrásban lévő vízbe, és főzd három percig. Szűrd le, és csepegtesd le. Turmixold össze, vagy vágd apróra, keverd hozzá a reszelt sajtot, a tejfölt, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával. Töltsd meg a masszával a palacsintákat, és tekerd fel.