A spárgás-borsós tészta üde, zöld színével és csodás ízével az időszak nagy kedvence lehet.

A spárga az egyik legegészségesebb tavaszi zöldség, ami tele van vitaminnal, rosttal, rákmegelőző és karcsúsító hatása miatt is érdemes gyakran fogyasztani. Ne csak levest főzz belőle vagy párold! Tésztára is kitűnő, főleg borsóval, parmezánnal keverve.

Hozzávalók:

- 40 dkg tészta
- 5 dkg parmezán
- 1 csokor spárga
- 1 bögre zöldborsó
- 1 dl tejszín
- 2 teáskanál vaj
- só
- olaj

Elkészítés:

A tésztát rakd körülbelül két-három liter lobogó vízbe, dobj hozzá sót, önts hozzá kevés olajat, és főzd a csomagoláson található ideig. Szűrd le, de a főzőléből tegyél félre legalább egy decit.

A spárgát tisztítsd meg, a fás részeket távolítsd el, és vágd fel kisebb darabokra. A vajat olvaszd meg, majd párold a spárgát 10 percig. Az utolsó pár percre dobd hozzá a borsót is. Keverd hozzá a lecsepegtetett tésztát, majd öntsd hozzá a tejszínt. Ha szükséges, adj hozzá még a főzőléből, és kevergetve főzd össze pár perc alatt. Tálaláskor szórd meg parmezánnal.