Gyors, zöldséges, mégis laktató: a karfiolos, sajtos penne a hétköznapok kedvence lehet.

Ha hétvégén túl sok húst ettél, és már rá sem bírsz nézni, főzz gyorsan karfiolos, sajtos pennét! Zöldfűszerekkel, fokhagymával az egyszerű fogást is fantasztikussá teheted. Ráadásul a karfiol és a penne nagyjából ugyanannyi idő alatt fő meg. Sajtot bátran szórj a tetejére, akár többfélét is!

Hozzávalók:

- 1 fej karfiol
- 25 dkg penne
- 10 dkg sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
- zöldfűszerek

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, és sós vízben főzd meg 10-12 perc alatt. Ha puha, szűrd le, csepegtesd le. Amikor kicsit hűl, akár kisebb darabokra is vághatod. A tésztát is főzd meg, körülbelül 10 perc alatt éri el a fogkemény állagot. A fokhagymát pépesítsd, majd futtasd meg kevés olajon. Dobd hozzá a karfiolrózsákat, és süsd át egy-két perc alatt. Keverd össze a tésztát, ízlés szerint sózd és borsozd. A tetejére rakj reszelt sajtot. Tálaláskor még zöldfűszerekkel is megszórhatod.