A mézes-csípős csirkeszárny szezámmagosan olyan jó, mint a sarki kínai étteremben.

Ha eddig a csirke combjáért vagy melléért rajongtál, és a szárnyat mellőzted, ideje, hogy megkóstold ezt az édes-csípős, ragacsos változatot. Az utolsó falatig leszopogatod a csontról. A hozzávalókat a szupermarketekben is könnyen beszerezheted. Ha már elővetted a grillt, azon is elkészítheted, de a sütőben is fantasztikus lesz. Rizzsel vagy salátával tálald.

Hozzávalók:

- 12 db csirkeszárny
- 3 evőkanál szezámolaj
- 3 evőkanál méz
- 3 evőkanál szójaszósz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál ketchup
- 1 teáskanál római kömény
- 1 mokkáskanál bors
- só
- chili
- szezámmag

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat tisztítsd meg a pihéktől, a végeket vágd le, és jól mosd meg, majd itasd le róluk a nedvességet. Kicsit sózd be, és készítsd el a szószt.

Öntsd egy tálba a szezámolajat, add hozzá a mézet, a szójaszószt, a ketchupot, a zúzott fokhagymát, a köményt, a borsot és az ízlés szerinti chilit.

A szárnyakat rakd egy tepsibe egymás mellé, és öntsd rá a pácot. Jó alaposan forgasd össze, hogy mindenhol befedje a húst. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, még jobb, ha egy éjszakán át pácolod. Sütés előtt szórd meg szezámmaggal, fedd le fóliával, told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 45 perc alatt. A sütési idő vége felé vedd le a fóliát, és pirítsd meg.