Ha kevesebb mint fél órád van az ebédkészítésre, a paradicsomos-cukkinis tészta remek választás.

A vitaminban gazdag, kalóriaszegény cukkinihez bármikor könnyen hozzájuthatsz, és tökéletes tésztára is. A cukkinin kívül a többi zöldséget nem kell sütni, több vitamin marad bennük. Ha durumlisztből készült tésztát választasz, lassabb a felszívódási ideje, így késlelteti az éhségérzet kialakulását.

Hozzávalók:

- 50 dkg tészta
- 15 dkg koktélparadicsom
- 1 db közepes cukkini
- 8 dkg parmezán sajt
- 1 db lilahagyma
- só
- bors
- olívaolaj

Elkészítés:

Egy nagy lábosban forralj vizet, majd amikor már lobog, dobd bele a tésztát, és adj hozzá sót. Főzd a zacskón található ideig, ez körülbelül hét-tíz perc. Amikor már nem kemény, de nem is túl puha, szűrd le, és csepegtesd le. Egy serpenyőben vagy lábosban hevíts olajat, dobd hozzá a cukkinit, és pirítsd pár percig. Forgasd hozzá a tésztát, és rakd hozzá a felvágott lilahagymát, a paradicsomot, és sózd, borsozd ízlés szerint. Forgasd össze, és szórd meg a reszelt parmezánnal.