Nem lesz nehéz megjegyezni: a legfontosabb hozzávalókból súlyra ugyanannyi kell az egyensúlysütibe. Márványozva még csábítóbb.

Az egyensúlytésztával nagyon könnyű a bűnbeesés. Sokszor készül friss vagy fagyasztott gyümölccsel, de kakaóval, márványozva is ellenállhatatlan. Mivel zsírosabb, mint a piskóta, nem szárad ki olyan könnyen, és kevésbé kényes. 

Hozzávalók:

- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 5 db tojás
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. A vajat keverd ki jól a kétféle cukorral, majd egyesével add hozzá a tojássárgákat. A sütőporral vegyített lisztet a tojáshabbal felváltva forgasd a masszába, majd dolgozd csomómentesre. Vedd ketté, és az egyik feléhez dolgozd hozzá a kakaóport.

A vaníliás tésztát simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt, kisebb méretű formába, és öntsd rá a kakaós masszát. Villával keverd össze egy kicsit a két réteget. Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg 30 perc alatt. Mielőtt kiveszed a sütőből, teszteld. Ha a tésztába szúrt tűt vagy fogvájót üresen húzod ki, biztosan átsült.