A rebarbara igazán különleges alapanyag, jól illik a klasszikus joghurtos kevert sütikbe.

A spárgával és az eperrel nagyjából azonos időben megjelenő rebarbara nálunk még nem olyan felkapott, ám érdemes a legkülönfélébb sütikbe is belecsempészni. Feldobja a pitéket, a piskótát, sőt a kevert tésztákat is. Utóbbival biztosra mehetsz, ha joghurtot is teszel bele, hisz hihetetlenül finom lesz tőle az édesség.-

Hozzávalók:

- 30 dkg rebarbara
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg eper
- 15 dkg joghurt
- 2 db tojás
- 1 dl olaj
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

A rebarbarát alaposan mosd meg, majd kockázd fel. Szórd meg barna cukorral, fahéjjal, és tedd félre addig, amíg elkészíted a tésztát. A tojásokat üsd egy tálba, keverd ki jó alaposan a kétféle cukorral, majd add hozzá a joghurtot és az olajat. Végül forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Óvatosan dolgozd a masszát csomómentesre.

Egyengesd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, szórd meg a rebarbarával és az eperrel. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd aranybarnára körülbelül 30 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld tűpróbával. Szúrj a tésztába egy tűt vagy hegyes kést. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.