Kezdődik a gyümölcsszezon, így gyerekkorunk nagy kedvencébe, az aranysárga, puha piskótába is rejts egy jó adagot!

Az egyszerűnek tűnő piskóta bárkin könnyen kifoghat, elég, ha nem figyelsz oda egy kicsit a tésztakészítésre. Az alapszabályok betartásával viszont jelentősen csökken a hibázás lehetősége. A megfelelő arányok mellett fontos, hogy szétválasztáskor ne kerüljön sárgája a fehérjébe, különben nehezen vered fel a habot. Amennyiben nem vagy rutinos, fél csomag sütőport is tehetsz a piskótába. Bármilyen gyümölcs mehet bele, a tésztát pedig néhány kellemes aromájú fűszerrel is feldobhatod.

Hozzávalók:

* 30 dkg gyümölcs
* 8 evőkanál liszt
* 8 evőkanál cukor
* 8 db tojás
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csipet só
* 1 teáskanál fahéj
* 1 mokkáskanál szegfűszeg

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá. Kanalanként dolgozd hozzá a cukrot, majd a vaníliát is. Add hozzá a tojássárgákat, és részletekben szórd hozzá az átszitált, fahéjjal, szegfűszeggel vegyített lisztet. Spatulával forgasd hozzá, hogy ne törd össze a habot.

A sima tésztát simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába vagy tepsibe. A tetejére rakd a megmosott, alaposan lecsöpögtetett gyümölcsöt. Ha nem akarod, hogy lesüllyedjen a tészta aljára, forgasd kevés lisztbe. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranysárgára körülbelül 35 perc alatt. Amikor szép a színe, magas, és az illata beteríti a konyhát, teszteld tűpróbával. Ha nem lesz ragacsos a piskóta közepébe szúrt tű, kiveheted a sütőből. Fontos, hogy a sütés első 20 percében ne nyitogasd a sütő ajtaját, mert könnyen összeesik a tészta!