Ha az epres, rebarbarás pitét tésztavirágokkal díszíted, nemcsak finom, de hihetetlenül mutatós is lesz.

Az eper és a rebarbara megunhatatlan, menő páros. Együtt jelennek meg a piacon, az egyik savanykás, a másik édes, és mindkettő nagyon egészséges. A sütikbe is kerülhetnek együtt. Ha unod a rácsos vagy a morzsás pitét, egy kis kreativitással a süti külseje is megújulhat. Fontos, hogy a tészta készítése során a vaj ne olvadjon meg a kezedtől, különben nem lesz omlós.

Hozzávalók:

* 25 dkg eper
* 25 dkg rebarbara
* 25 dkg liszt
* 15 dkg vaj
* 8 dkg cukor
* 1 evőkanál tejföl
* 1 csomag vaníliás cukor
* 2 evőkanál barna cukor
* 1 csipet só
* 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:

A lisztet szórd egy tálba, add hozzá a hideg, felkockázott vajat, és morzsold össze. Amikor elég morzsalékos, tedd hozzá a cukrot, a vaníliát, a sót és egy-két evőkanál tejfölt. Gyúrd össze a tésztát a lehető leggyorsabban, majd lefóliázva rakd a hűtőbe legalább fél órára.

Közben a töltelékhez az epret és a rebarbarát tisztítsd meg, vágd kis darabokra, szórd meg a barnacukorral, majd pihentesd 10-15 percig.

A tésztát tedd át lisztezett felületre, és csípj le belőle egy darabkát. Nyújtsd ki a nagyobb részt, majd igazgasd a vajjal kikent, közepes méretű piteformába úgy, hogy legyen pereme. Egyengesd el rajta az epres, rebarbarás tölteléket. A maradék tésztát nyújtsd ki, és virágmintás kiszúróval szaggasd ki. Rendezd a töltelékre, majd kend meg a tésztát egy felvert tojással, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt.