Ezúttal is az egyszerű a nyerő! A paradicsomos cukkini besamelmártással, sajttal igazán ízletes.

A cukkini nem csak alacsony kalóriatartalma miatt nagy kedvencünk. Azért is szeretjük, mert rendkívül változatosan elkészíthető. Paradicsommal sütve igazán étvágygerjesztő, és az íze is csodás. Gyors vegetáriánus főfogásként is számításba veheted, és sültek mellé különleges köretként is kínálhatod.

Hozzávalók:

- 2 db kisebb cukkini
- 5 db paradicsom
- 10 dkg sajt
- 5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 ág kakukkfű
- szerecsendió
- só
- bors

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, és karikázd fel egyforma vastag szeletekre. Meghámozni csak akkor kell, ha kemény vagy hibás a héja. Sózd be, és pihentesd 15 percig. Közben a paradicsomot is vágd fel, és készítsd el a besamelmártást. A vajat olvaszd fel, szórd bele a lisztet, és kevergesd, amíg elkezd színesedni. Öntsd hozzá a tejet, és főzd sűrűre. Rakd hozzá a kis darabokra vágott sajt felét, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, és rottyantsd össze.

Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rétegezd bele a zöldségeket. Öntsd le a besamelmártással, szórd meg a maradék sajttal és kakukkfűvel. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. Amikor a zöldség puha, a teteje piros, vedd ki, pihentesd egy kicsit, és már tálalhatod is.