Senki nem fog ellenállni, ha a két nagy kedvencet, a sajtos spagettit és a paradicsomos húsgombócot ötvözöd.

A paradicsomos húsgombóc egy igazi klasszikus, amit új formában is kínálhatsz. Spagettivel, sok sajttal még izgalmasabb, mint magában. A paradicsomszószba mindenképp rakj oregánót vagy bazsalikomot, esetleg mindkettőt. Ha tepsiben összesütöd, sokkal zamatosabb lesz.

Hozzávalók:

A húsgombóchoz
- 40 dkg spagetti
- 30 dkg darált hús
- 20 dkg sajt
- 1 bögre rizs
- 1 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
- olaj

A paradicsomszószhoz
- 40 dkg sűrített paradicsom
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál liszt
- bazsalikom
- só
- bors

Elkészítés:

A spagettit dobd forrásban lévő vízbe, adj hozzá olajat, sót, és főzd a csomagoláson található ideig. A rizst főzd meg 12-15 perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. A darált húst keverd össze a reszelt vöröshagymával, a tojással, a fűszerekkel, majd a rizzsel. Formázz belőle kisebb gombócokat. Kevés olajon süsd meg minden oldalát szép pirosra.

A sűrített paradicsomot engedd fel két-három deci vízzel, majd forrald fel. Ízlés szerint adj hozzá cukrot, és dobd hozzá a fűszereket. Amikor az ízek már összeértek, vegyél ki a szószból egy-két evőkanállal, és külön kis edényben keverd csomómentesre a liszttel. Öntsd a forrásban lévő paradicsomszószhoz, és főzd addig, amíg besűrűsödik.

Rakd egy tepsibe a tésztát, öntsd rá a szószt, arra mehet a húsgombóc, és szórd meg reszelt sajttal. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd össze 20 perc alatt. Amikor a sajt megolvad, és szép piros, vedd ki a sütőből, és melegen kínáld.