Ne csak mindig bolognai és carbonara tésztát készíts, próbáld ki a különleges parmezános, ricottás változatot is!

Az olaszok kedvelt tejterméke, a krémes, semleges ízű ricotta sokoldalúan felhasználható a konyhában. Kiváló édesen, sósan, tésztára is tökéletes. Paradicsommal, különféle zöldfűszerekkel tökéletes harmóniát alkot. Még finomabb lesz, ha a sütőbe is betolod pár percre.

Hozzávalók:

- 50 dkg tészta
- 30 dkg passzírozott paradicsom
- 25 dkg ricotta
- 15 dkg parmezán
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- cukor

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet, majd amikor elkezd lobogni, dobd bele a tésztát, és szórj hozzá sót. Főzd addig, amíg al dente, azaz fogkemény állagú nem lesz. Szűrd le, és csepegtesd le.

Az olívaolajat hevítsd fel, és pirítsd meg benne a zúzott fokhagymát. Amikor kezd illatozni és színesedni, öntsd hozzá a paradicsomlevet, adj hozzá egy teáskanál szárított oregánót. Főzd 10-15 percig. Ha édesebben szereted, a végén adj hozzá kevés cukrot. Forgasd bele a tésztát, és süsd össze pár perc alatt. Rakd át kevés zsiradékkal kikent tepsibe, szórd a tetejére a reszelt parmezánt és a bazsalikomot. Told forró sütőbe, és süsd össze 15-20 perc alatt.