A roppanós spárga és az üde újkrumpli tényleg nyerő páros! Sütve, jól megválasztott fűszerekkel isteni.

A spárgás újkrumpli grillsajttal turbózva valódi kényeztető fogás. Most mindkét zöldséget könnyen beszerezheted, semmi extra nincs benne, mégis különleges lesz a végeredmény. Érdemes kisebb krumplikat összeszedni ehhez a fogáshoz. Ha teheted, a spárgából a zöldet válaszd, hisz karakteresebb ízű, és tovább friss marad.

Hozzávalók:

* 70 dkg újkrumpli
* 20 dkg halloumi sajt
* 1 csokor spárga
* 1 db vöröshagyma
* 2.5 dl húsleves
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 teáskanál reszelt citromhéj
* 1 ág rozmaring
* 0.5 csokor petrezselyem
* só
* bors
* olaj

Elkészítés:

A sajtot vágd két-három centis szeletekre, és rakd kevés zsiradékkal megkent grillrácsra, vagy száraz serpenyőben süsd meg mindkét oldalát. Akkor jó, ha aranybarna. A sütési idő a sajtok fajtájától függően változhat, de csak pár perc.

A krumpli héját kapargasd le, és alaposan mosd meg, majd vágd félbe. Egy serpenyőben hevíts olajat, és rakd bele a krumplit. Süsd körülbelül 10 percig, amíg aranyszínű nem lesz. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a rozmaringot, sózd, borsozd, és süsd további három percig.

Tedd hozzá a megtisztított spárgát is. Önts hozzá kevés vizet, és kis lángon párold 10 percig. A végén mehet hozzá a sajt, szórd meg aprított petrezselyemmel és reszelt citromhéjjal.