Hogy mennyire jó együtt a spenót és a krumpli! A fűszeres tejszínnek köszönhetően nem szárad ki a sütőben.

A friss spenót és az újkrumpli szinte együtt jelennek meg a piacokon. Ha külön-külön mindegyiket szereted, miért nem próbálod ki együtt a kettőt? Ha eddig nehéz volt meggyőzni egy családtagodat, hogy megegye a spenótot, akkor ezzel a fogással próbálkozz!

Hozzávalók:

* 50 dkg újkrumpli
* 20 dkg friss spenót
* 10 dkg trappista sajt
* 2 dl tejszín
* 4 gerezd fokhagyma
* 1 ág rozmaring
* 1 ág kakukkfű
* só
* bors
* szerecsendió
* olaj

Elkészítés:

A krumplit kapargasd meg, és alaposan mosd meg. Vágd nagyságtól függően félbe vagy négy részre. Kevés olajon kevergetve süsd öt percig, közben sózd, borsozd.

Egy nagy serpenyőben hevíts kevés zsiradékot, és süsd addig a megtisztított spenótot közepes lángon, gyakran megkeverve, amíg meg nem fonnyad. Ez körülbelül két-három perc. A tejszínt keverd össze a zúzott fokhagymával, a rozmaringgal, a kakukkfűvel és a szerecsendióval.

Egy tűzálló edényt kenj ki vajjal, és rétegezd bele a hozzávalókat. Öntsd le a tejszínes keverékkel, a tetejére pedig szórj reszelt sajtot. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Ha a krumpli puha, a sajt szép piros, kiveheted a sütőből. Tálalás előtt pihentesd 10 percig.