A paradicsomos, mozzarellás tészta hidegen, melegen egyformán finom.

Ha szereted a capresét, és a tésztákért is rajongsz, akkor ez a te recepted. Villámgyorsan mediterrán hangulatot teremthetsz az ízletes és cseppet sem megszokott mozzarellás, paradicsomos tésztával. Rohanós napokra is tökéletes. Sőt, előre is elkészítheted, hisz a hűtőből kivéve igazán üdítő.

Hozzávalók:

- 50 dkg farfalle
- 30 dkg paradicsom
- 30 dkg mozzarella
- 2 ág bazsalikom
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors

Elkészítés:

Kezdj egy nagy fazékban vizet forralni, majd, amikor lobog, rakj bele sót, és dobd bele a tésztát. Főzd meg a csomagoláson olvasható utasítás szerint. Ha fogkemény, szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel.

Egy serpenyőben vagy lábosban hevíts kevés olívaolajat, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg pirulni nem kezd. Tedd hozzá a kettévágott koktélparadicsomokat, a bazsalikomot, majd kevergetve süsd három-négy percig. Forgasd hozzá a lecsepegtetett tésztát, és add hozzá a mozzarellagolyókat. Ízesítsd sóval, borssal.