Most friss spenótot is tehetsz a tésztádra, a fűszerektől még ízletesebb, a tejszíntől pedig selymes lesz.

Itt a spenótszezon, amikor érdemes az egészséges zöldet többféle változatban elkészíteni. Tésztával mindig nyerő! Ha hús nélküli, de laktató ételt ennél, ez akkor is remek választás. Amennyiben odafigyelnél a vonalaidra, széhidtrátcsökkentett tésztával készítsd. A tetejére jól megy a parmezán.

Hozzávalók 4 személyre:

* 50 dkg penne
* 40 dkg spenót
* 10 dkg parmezán
* 4 dl tejszín
* 3 gerezd fokhagyma
* 2 evőkanál olaj
* só
* bors
* szerecsendió

Elkészítés:

A tésztát rakd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd a csomagoláson található ideig. Amikor al dente állagú, vagyis még nem túl puha, de nem is kemény, szűrd le, és csepegtesd le.

A spenótot pucold meg, vagdosd össze, és kevés olajon fonnyaszd meg pár perc alatt. Keverd hozzá a tejszínt, a zúzott fokhagymát, és ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval.

Egy tűzálló edényt kenj ki vajjal, rendezd el benne a tésztát, majd öntsd rá a spenótos, tejszínes keveréket, és óvatosan forgasd össze. Rakd 200 fokos sütőbe, és süsd 15-20 percig, majd szórd meg reszelt parmezánnal.