A pörkölttel bárki megbirkózhat, ám van néhány titok, amitől igazán jó lesz. Ilyen a sűrű, tunkolásra csábító szaft és a sok hagyma.
Ha nem tudod, mi legyen az ebéd, gondolj a sertéspörköltre! Tökéletes galuskával, tarhonyával, a maradék pedig mehet másnap főzelékre. Szinte bármiből főzhetsz pörköltet, a sertéscomb remek alap lehet. Nem olyan drága, mint a marha, és nem is kell annyi ideig főzni, mégis magas az élvezeti értéke. Fontos, hogy ne bő lében párold a húst.
- 2 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál pirospaprika
- 2 evőkanál zsír
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 dl száraz vörösbor
- só
- bors
- fűszerkömény
Fedő alatt párold puhára körülbelül másfél óra alatt, ha szükséges, közben adj még hozzá vizet. A vége felé tedd hozzá a paprikát, a paradicsomot, és locsold meg a vörösborral,és forrald még egy kicsit.
Ha nem tudod, mi legyen az ebéd, gondolj a sertéspörköltre! Tökéletes galuskával, tarhonyával, a maradék pedig mehet másnap főzelékre. Szinte bármiből főzhetsz pörköltet, a sertéscomb remek alap lehet. Nem olyan drága, mint a marha, és nem is kell annyi ideig főzni, mégis magas az élvezeti értéke. Fontos, hogy ne bő lében párold a húst.
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb- 2 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál pirospaprika
- 2 evőkanál zsír
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 dl száraz vörösbor
- só
- bors
- fűszerkömény
Elkészítés:
A vöröshagymát pucold meg, és aprítsd fel. A húst mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet, és vágd 2x2 centis kockákra. A zsírt olvaszd fel, és dinszteld meg rajta a vöröshagymát. A tűzről levéve szórd meg pirospaprikával. Keverd össze, majd öntsd fel kevés forró vízzel. Ezt az alapot forrald fel, majd amikor már alig van rajta víz, tedd rá a felkockázott húst. Fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, zúzott fokhagymával, és önts rá annyi vizet, hogy éppen ellepje.Fedő alatt párold puhára körülbelül másfél óra alatt, ha szükséges, közben adj még hozzá vizet. A vége felé tedd hozzá a paprikát, a paradicsomot, és locsold meg a vörösborral,és forrald még egy kicsit.
0 Megjegyzések