A pörkölttel bárki megbirkózhat, ám van néhány titok, amitől igazán jó lesz. Ilyen a sűrű, tunkolásra csábító szaft és a sok hagyma.

Ha nem tudod, mi legyen az ebéd, gondolj a sertéspörköltre! Tökéletes galuskával, tarhonyával, a maradék pedig mehet másnap főzelékre. Szinte bármiből főzhetsz pörköltet, a sertéscomb remek alap lehet. Nem olyan drága, mint a marha, és nem is kell annyi ideig főzni, mégis magas az élvezeti értéke. Fontos, hogy ne bő lében párold a húst.

Hozzávalók:

- 1 kg sertéscomb
- 2 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál pirospaprika
- 2 evőkanál zsír
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 dl száraz vörösbor
- só
- bors
- fűszerkömény

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg, és aprítsd fel. A húst mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet, és vágd 2x2 centis kockákra. A zsírt olvaszd fel, és dinszteld meg rajta a vöröshagymát. A tűzről levéve szórd meg pirospaprikával. Keverd össze, majd öntsd fel kevés forró vízzel. Ezt az alapot forrald fel, majd amikor már alig van rajta víz, tedd rá a felkockázott húst. Fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, zúzott fokhagymával, és önts rá annyi vizet, hogy éppen ellepje.

Fedő alatt párold puhára körülbelül másfél óra alatt, ha szükséges, közben adj még hozzá vizet. A vége felé tedd hozzá a paprikát, a paradicsomot, és locsold meg a vörösborral,és forrald még egy kicsit.