Otthon is készíthetsz finom, szaftos házi húspogácsát hamburgerbe. Úgy az igazi, ha grillrácson sütöd ki.


Ha házilag készíted a hamburgerbe való húspogácsát, biztos lehetsz benne, hogy nem lesz telenyomva ízfokozókkal és egyéb nemkívánatos alapanyagokkal. Semmiképp ne előre csomagolt darált húsból készítsd: legjobb, ha otthon magad darálod le, ha pedig erre nincs módod, a hentest kérd meg erre, és hazaérkezés után egyből állj neki a pogácsa összeállításának, így nem szárad ki. A hús ne legyen sovány: 15-20 százalékos zsírtartalmú részt válassz.

Ha nem kapsz elég zsíros részt, liba- vagy kacsazsírral pótolhatod a következő módszerrel: 50 dkg 10 százalékos marhahús zsírtartalma 5 dkg. Ha ehhez még adsz 5 dkg zsírt, lesz 55 dkg anyagod, amelynek a zsírtartalma 10 dkg, vagyis 18 százalék, ami tökéletes.

Hozzávalók 4 darabhoz

👉 50 dkg darált marhahús (hátszín vagy lapocka)
👉 1 tojás
👉 1 evőkanál zsemlemorzsa
👉 1 teáskanál őrölt koriander
👉 1 kávéskanál őrölt bors
👉 0.5 hagyma
👉 só

Elkészítés:

A húst daráld le, és tedd egy tálba. Ízesítsd sóval, borssal, őrölt korianderrel, reszeld bele a hagymát, add hozzá a tojást és a zsemlemorzsát, és kézzel, alaposan gyúrd össze. Érdemes ezután a masszát egy órát pihentetni a hűtőben, hogy összeálljon, és az ízei is összeérjenek. A pihentetési idő leteltével formázd meg a húsokat. Ha van otthon hamburgerformád, szép, egyforma darabokat készíthetsz, de ha nincs, nedves kézzel is megformázhatod a húspogácsákat. Tedd őket forró, füstölő grillrácsra, és oldalanként négy-öt perc alatt süsd őket ropogósra. Így még pont elég szaftosak lesznek, de tovább ne süsd őket, mert kiszáradnak. Tálald megpirított hamburgerbucival, sokféle zöldséggel és a kedvenc szószaiddal.