A babapiskótából és lágy mascarponés krémből készült tiramisu eperrel talán még finomabb.


A sütés nélkül készülő, babapiskótás, krémes tiramisu epres változatban könnyed, hűsítő tavaszi desszert lehet. Ebből a változatból a kávé ki is marad, helyét a piros gyümölcs foglalja el, így lesz édes és abbahagyhatatlan. A tejszínt elkészítés előtt tartsd a hűtőben, mert hidegen sokkal könnyebb habbá verni.

Hozzávalók 5 pohárhoz

👉 50 dkg mascarpone
👉 50 dkg eper
👉 50 dkg babapiskóta
👉 15 dkg kristálycukor
👉 5 dkg porcukor
👉 2.5 dl habtejszín
👉 2 dl víz
👉 1 evőkanál keményítő
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 evőkanál citromlé
👉 kakaó a szóráshoz

Elkészítés:

Az eperről vágd ki a leveleit, a gyümölcsöt darabold fel, keverd el a citromlével és tíz deka kristálycukorral, öntsd fel vízzel, majd tedd fel egy lábosban főni. Amikor megpuhult, a levéből merj ki annyit, hogy a babapiskótát ebbe tudd mártogatni. A keményítőt keverd el egy kevés vízzel, add az eperhez, forrald össze, hogy besűrűsödjön, majd  húzd le a tűzről, és kicsit hagyd kihűlni. Közben a mascarponét keverd ki a maradék cukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt verd habbá, majd add hozzá a porcukrot, ezzel verd még egy darabig, végül forgasd bele a mascarponés keveréket. A babapiskótákat törd ketté, kezdd el őket belemártogatni a félretett eperlébe, és helyezd el őket egy-egy pohár alján. Kanalazz rájuk az eperből, ezeken oszd el a habos keverék felét, majd ismételd meg a rétegzést a babapiskóta, az eper és a krém másik felével. Az adagok tetejét szórd meg kakaóval, és tedd őket a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek összeérjenek.