A nyársra húzott rablóhúst olyan zöldségekkel sütheted együtt, amilyeneket a legjobban szeretsz.


A rablóhúst, vagyis a saslikot készítheted szárnyasból vagy sertésből. Ha csirkét vagy pulykát választasz, inkább combból süsd a nyársat, mint mellből, mert így sokkal szaftosabb lesz. A húst kockázd fel, és egy éjszakán keresztül tartsd fűszeres pácban, hogy az ízek kellően átjárják.

Hozzávalók 6 személyre

👉 80 dkg pulykacombfilé
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál mustár
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 színes zöldségek: paprika, cukkini, lila hagyma stb.

Elkészítés:

A húst kockázd fel, és sózd be. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat a mustárral, a kakukkfűvel és a borssal. Forgasd meg a húskockákat ebben a pácban, és lefedve pihentesd a hűtőben egy éjszakát. Másnap a paprikát és a cukkinit kockázd fel, a kisebb darab lila hagymát vágd negyedekbe. Sózd és borsozd meg őket. Ezután oszd el az alapanyagokat a nyársakon: egy kocka hús után tűzz fel egy darab zöldséget, ezután egy újabb kocka húst, és így folytasd tovább, amíg a nyárs végére érsz. Forró grillrácson oldalanként hét perc alatt süsd a rablóhúst ropogósra.