Az aranysárga sajtgolyókhoz nagyon kevés hozzávaló kell, és máris kész a kívül roppanós, belül krémes harapnivaló.


Ezekben a mennyei, ropogós sajtgolyókban nemcsak az a fantasztikus, hogy nagyon kevés hozzávalóból készülnek, hanem az is, hogy egyszerre nagy mennyiségben is összeállíthatod őket, ugyanis jót tesz nekik a fagyasztás. Egy rövid időre akkor is tedd be őket a mélyhűtőbe, ha egyébként azonnali fogyasztásra készülnek.

Hozzávalók 45 darabhoz

👉 60 dkg reszelt trappista sajt
👉 3 evőkanál liszt
👉 2 tojás
👉 3 dl olaj a sütéshez
👉 zsemlemorzsa a forgatáshoz

Elkészítés:

A sajtot reszeld le, gyúrd össze a liszttel és a felvert tojással, és formálj belőle golyókat. Forgasd meg őket zsemlemorzsában, és legalább fél órára tedd a mélyhűtőbe, hogy megdermedjenek. Egy serpenyőben forrósíts fel bő olajat. Ha a beledobott kis morzsányi massza sisteregve feljön a tetejére, tedd bele a golyócskákat, és öt perc alatt, percenként megforgatva süsd ki őket. Egyszerre ne tegyél az olajba túl sok darabot, hogy le ne hűljön. Ha már minden oldaluk szép színt kapott, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.