Hozzávalók:
50 dkg zabpehely (apró szemű)
1 kg alma
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
2 teásk. őrölt fahéj
20 dkg dió
10 dkg kókuszolaj
édesítőszer (nálam 3 evők. nyírfacukor)

Elkészítés:
Az almákat megmossuk, félbe vágjuk, magházát kivágjuk, majd héjastól lereszeljük. A citrom héját hozzá reszeljük, majd citromlével meglocsoljuk. Hozzáadjuk a fahéjat, a zabpelyhet, a durvára darált diót, a kókuszolajat, és ízlés szerint édesítjük. Jól összedolgozzuk a masszát, majd sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 20x30) simítjuk. 200 fokra felmelegített sütőben 30 percig sütjük, utána rácsra tesszük, míg kihűl. A türelmetlenek már langyosan tudják szeletelni.