Hozzávalók:
1 fej hagyma
½ padlizsán
½ dl olívaolaj
2 db pritamin paprika
1 dl fehérbor vagy rosé
20 dkg ajvár
6 dl csirke alaplé
20 dkg feta sajt

Elkészítés:
Elkészítés:
1. Egy hosszában félbevágott padlizsánt előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 percig sütünk, rácson.

2. A hagymát apróra vágjuk, a pritamin paprikát kockára vágjuk.

3. A hagymát olívaolajon lepirítjuk, hozzátesszük a paprikát, felöntjük a borral.

4. 2-3 percig forraljuk, majd a padlizsán húsával együtt botmixerrel leturmixoljuk, hozzáadjuk az ajvárt, és a csirke levest, felforraljuk, és 10-12 perc alatt lassú tűzön főzzük.

5. A fetasajtot 2x2 cm-es kockákra vágjuk, apróra darabolt chili paprikában megforgatjuk, és a kitálalt forró leves tetejére tesszük betétként.