Hozzávalók:
(4 személyre)

50 dkg apróbb csiperkegomba
50 dkg csirkemáj
2 alma
2 lila hagyma
2 evőkanál kacsazsír
őrölt bors
morzsolt rozmaring
morzsolt tárkony
a pácoláshoz:
tej
2 gerezd fokhagyma
a forgatáshoz: kevés liszt

Elkészítés:
A csirkemájat megtisztítjuk, átmossuk, és fedeles edénybe tesszük. Felöntjük annyi, reszelt fokhagymával ízesített tejjel, amennyi ellepi, és egy éjszakára (de legalább 3-4 órára) hűtőbe tesszük.

A megmosott alma magházát eltávolítjuk, majd a gyümölcsöt cikkekre vágjuk. A megtisztított gombafejek közül a kisebbeket egészben hagyjuk, a nagyobbakat kettévágjuk. A hagymát megpucoljuk, és vékonyan felszeleteljük.

A májat kivesszük a tejből, lecsepegtetjük, papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet, majd 2-3 részre vágjuk. Mindegyiket lisztbe forgatjuk, és az oldalát körben a felhevített kacsazsírban hirtelen megpirítjuk. (Érdemes magas falú edényt választani, mert a máj fröcskölhet!) Hozzáadjuk a hagymát és a gombát, fűszerezzük, jól összerázogatjuk, majd 10-15 percig fedő alatt pároljuk. Rátesszük az almát, újra összerázzuk, és további 5 perc alatt készre sütjük az ételt