Hozzávalók:
60 dkg sertéshús
3-4 ek. chillis olaj
reszelt gyömbér
reszelt narancshéj
bors
só
2-3 db narancs
6 db közepes burgonya
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, hasábokra szeleteljük, majd lobogó forró vízbe dobjuk, mintegy 3 percre. Ekkor leszűrjük és hagyjuk elpárologni a vizet róla.
A kisebb kockára vágott húst a felforrósított chillis olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd szórunk rá egy kevés reszelt gyömbért (ennek hiányában csipetnyi őrölt gyömbérport), és egy kevés reszelt narancshéjat. Fedő alatt puhulásig pároljuk. Ekkor kivesszük a serpenyőből és melegen tartjuk. A visszamaradt olajba dobjuk a megtisztított és gerezdekre szedett narancsot, amit éppen csak annyira pirítunk meg, hogy kellemesen átforrósodjon és picit puhuljon. Kiszedjük a hús mellé. Ha szükséges, a serpenyőbe öntünk még egy kevés chillis olajat, ha úgy ítéljük meg, maradt elég, akkor beledobjuk a hasábra vágott burgonyát és annak pirulásáig, teljes puhulásáig sütjük. Megsózzuk és tálaljuk a hússal, naranccsal.
Díszítés gyanánt megszórhatjuk kevés petrezselyemzölddel, ha van kéznél.
0 Megjegyzések