Hozzávalók:
fél pecsenyekacsa
40 dkg rizs
1 üveg édes-savanyú szósz
10 dkg natúr kesudió
tarka bors durvára törve
sör
majoránna

Elkészítés:
A kacsát mossuk meg, csepegtessük le, sózzuk meg. A kesudiót vágjuk durvára, majd zsiradék nélkül pirítsuk barnára.
Szórjuk meg borssal és majorannával.
Hevítsük tovább, majd a hideg sört öntsük rá, forraljuk fel.
Rövid idő után öntsük rá a kacsára, érje mindenhol, majd öntsünk alá is egy kis sört. Fedjük le fóliával, majd toljuk előmelegített sütőbe.
Addig pároljuk a kacsát, míg megpuhul, majd leszedjük a fóliát, és sörrel locsolgatva ropogósra sütjük.
Ha kész, állni hagyjuk egy kicsit, hogy könnyebb legyen szelni.
Az édes-savanyú szószt felforraljuk, majd párolt rizzsel tálaljuk.