Hozzávalók:
30 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
1 kk só
1 tojássárgája
1 tojásfehérje
2 ek tejföl
2 ek tej
15 dkg olvasztott vaj
15 dkg reszelt sajt (füstölt, vagy ementáli)

Elkészítés:
A lisztet átszitálom, a sütőporral és a sóval. Hozzáadom a tojás sárgáját, tejfölt, tejet, olvasztott vajat. ( A vajjal vigyázzunk! Ne legyen forró! A tojás miatt.)

Összegyúrom, lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra kinyújtom. Megkenem a tojás fehérjével, megszórom reszelt sajttal a tetejét. 2-3 cm szélesre vágom, derelye vágóval. 5-6 cm hosszú darabkákra vágom.

A szilikonos papírra helyezem a rudacskákat. Az előmelegített sütőbe teszem. 18 perc kb. kész, mikor szép sárga, ropogós a sajt, a tetején, már kész i

Tanácsok:
Van amikor , keverem a sajtot, az ementáli és a füstöltet.

Elkészítési idő: 30 perc