Hozzávalók:
50 dkg csiperkegomba
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 szelet zeller
1 fej hagyma
1 evőkanál liszt
1 pohár tejföl
fehérbors
pirospaprika
tárkony
olaj

a levesbetéthez
1 tojás
1 teáskanál puha vaj
liszt

Elkészítés:
Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, karikára vágott leveszöldséget, apróra vágott zellert. Fűszerezzük, kis párolás után felöntjük vízzel, kb 15 percig főzzük.
Közben elkészítjük a vajas galuskát. A tojást felverjük, hozzákeverjük a lágy vajat és annyi lisztet, hogy megfelelő sűrűségű legyen.
Beleszaggatjuk a levesbe.
A tejfölből és lisztből készített habarással besűrítjük, jól összeforraljuk.

Tanácsok:
Én szárított tárkonyt használok, óvatosan kell adagolni, meglehetősen intenzív.