Hozzávalók:
- 1 db tojássárgája
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál cukor
- 4 dkg élesztő
- 40 dkg finomliszt
- 2 dl langyos víz
- 80 dkg füstölt, főtt sonka
- 2 evőkanál + 1 kávéskanál olaj
- 1 kávéskanál őrölt köménymag

Elkészítés:
A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk. 
1 dl langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, a liszt közepébe öntjük, majd a szélekről hozzákeverünk egy kis lisztet. Letakarva kb. 15 percig kelni hagyjuk. 
Elkeverjük a sót 1 dl langyos vízben, majd 2 evőkanál olajjal és a köménymaggal együtt a liszthez adjuk. Ha szükséges, még egy kevés langyos vizet adagoljunk hozzá, ez függ a liszt minőségétől. Hólyagosra dagasztjuk, majd langyos helyen a kétszeresére kelesztjük. 
A tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, és négyzet alakúra nyújtjuk. 
A széleket megkenjük vízzel, a tészta közepére helyezzük a sonkát, a széleket felhajtjuk rá, cipó formára igazítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe (én kacsasütőbe) emeljük, és letakarva 1 órát kelesztjük. 
A tojássárgáját elkeverjük 1 kávéskanál olajjal, megkenjük a cipó tetejét, és 200 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 35-40 perc) úgy, hogy a sütő aljában egy lábasba vizet teszünk. 
Hagyjuk kihűlni, majd nem túl vékony szeletekre vágjuk.