Hozzávalók:
(4 személyre)
1 egész csirkemell filé

A páchoz:
1 ek. étkezési kukorica keményítő
1 ek. szójaszósz
1 ek. balzsamecet
1 kk. reszelt gyömbér
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk. grill fűszerkeverék
bors
1 szál zöldhagyma
fél üveg bambuszrügy

Habaráshoz:
2 dl tejföl
1 ek. liszt

Elkészítés:
A nagyobb csíkokra vágott csirkemell filét beletesszük a fűszerekből és az étkezési keményítőből készített pácba. Legalább fél órát pihentetjük.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, a bepácolt csirkemell filéket alaposan átforgatjuk. Amikor kicsit megpirultak, felöntjük 2 dl vízzel és puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, egy szál karikára vágott zöld hagyma és a bambuszrügyet keverjük bele.
2 dl tejfölben elkeverünk 1 ek. lisztet, ezzel besűrítjük a ragut, majd jól kiforraljuk.
Párolt rizzsel tálaltam.
A párolt rizst vágott medvehagymával szórtam meg.